Home Over Ons Zorgverlening Activiteiten Vacatures Aanmelden Contact
 
Huishoudelijk Hulp
Persoonlijk Verzorging
Dagbesteding
Aanvraagprocedure
Galerij
Maandag : 09:00 - 17:00
Dinsdag : 09:00 - 17:00
Woensdag : 09:00 - 17:00
Donderdag : 09:00 - 17:00
Vrijdag : 09:00 - 17:00
 

 

 

 

 
 
 
 


 

  + Wat is een zorgcentrum?
Een zorgcentrum zorgt ervoor dat de zware zorg die voor u of uw partner deskundig wordt overgenomen. De hulp die geboden kan worden is huishoudelijk hulp en/ of persoonlijke verzorging. Als dit niet meer zelf gedaan kan worden kunnen onze medewerkers u hierbij helpen. Daarnaast bieden wij ook dagbesteding aan. Hierbij komen de ouderen bij elkaar om activiteiten te doen onder begeleiding van een activiteiten begeleider, om te eten (zowel ontbijt als lunch) of om deel te nemen aan een dagje uit.

+ Wat is PGB (Persoons Gebonden Budget)?
Met een pgb kunt u uw zorg zelf regelen. U bepaalt wie uw zorgverlener wordt, en hoe en op welke momenten u de zorg ontvangt. U sluit een overeenkomst met de zorgverlener van uw keuze. Ook legt u verantwoording af over uw uitgaven en houdt u een administratie bij.

+ Wat is zorg in natura?
Zorg in natura is de hulp die zorginstellingen leveren, bijvoorbeeld thuiszorgorganisaties. De organisatie die u de zorg levert, bepaalt welke zorg u krijgt en hoe u de zorg krijgt. De zorgaanbieder levert de zorg en regelt de administratie daaromheen. U kunt met de zorgaanbieder afspraken maken over de manier waarop u zorg krijgt. Vaak is daarin veel mogelijk.

+ Kan ik mijn PGB omzetten naar zorg in natura of andersom?
U kunt als cliŽnt een pgb altijd omzetten naar zorg in natura. In sommige gevallen kunt u zorg in natura ook omzetten naar een pgb. Voor het omzetten van zorg in natura naar een pgb uit de AWBZ moet u een schriftelijk wijzigingsverzoek sturen aan het zorgkantoor. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.

+ Hoe kan in aanmerking komen voor een pgb of zorg in natura?
Als u zorg in natura wilt ontvangen, moet een onafhankelijke organisatie eerst vaststellen of u die zorg nodig hebt. Dat heet een indicatie. Deze indicatie vraagt u in de meeste gevallen aan bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).
Het in kaart brengen gebeurt meestal schriftelijk of telefonisch.

Het kan ook zijn dat het CIZ bij u langs komt voor een gesprek. Zij stellen u vragen over uw persoonlijke situatie en uw gezondheidsproblemen. Zo krijgen zij een goed beeld van de zorg die nodig is. Zo nodig vragen zij gegevens op bij uw huisarts of specialist. Dit gebeurt met uw toestemming. Het CIZ of BJZ stelt vast of u zorg nodig hebt, welke soort en hoeveel. Dit wordt Ďindicatiestellingí genoemd. Aan de hand van deze indicatiestelling zal er samen met de adviseur gekeken worden hoe de zorg het beste ingezet kan worden om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken.
 
  De wensen en behoeften van de cliŽnten vormen een uitgangspunt voor de zorg en dienstverlening van Zorgcentrum Kamichli.

Wij stellen voor onze cliŽnten individuele zorgpakketten samen. Deze zorgpakketten worden samengesteld aan de hand van de wensen en behoeften van onze cliŽnten en worden vastgelegd in de zorgplannen. 
Zorgcentrum Kamichli Diensten Vacatures Contact Contact Informatie
Over Ons Huishoudelijk Hulp Vacatures Neem Contact
Zorgverlening Persoonlijk Verzorging Open Sollicitatie Bel mij terug
Activiteiten Dagbesteding FAQ
Vacatures Aanvraagprocedure
Aanmelden
Webdesign: Tugimedia.nl